Skötbordet på plats

I helgen så beställde jag skötbordet som äntligen kommit in i lager efter lång väntan. Har inte hittat något som känns helt hundra och jag var ärligt talat inte helt säker på det här heller när jag beställde det.
 
Våra krav:
  • Hjul så att vi kan dra det närmare handfatet samt flytta det när vi ska in/ut ur duschen.
  • Mycket förvaring
  • Ska kännas stabilt och säkert för barnet

 
Det här skötbordet kommer från ett märke som heter Inovi. Jag har googlat på skötbordet men inte hittat så många som skrivit om det, mer än sidorna som säljer det. Det rekommenderas för barn upp till 1 år/11 kg.
 
Positivt:
Massa fack att lägga grejer i
Höga kanter på skötbädden
Stabilt, trots att det är gjort till stor del i plast
Inbyggd badbalja under skötbädden
 
Negativt:
Om man inte låser alla fyra hjul så går det fortfarande att flytta på skötbordet.
Förvaringsburkarna på "mittenplanet" vill inte tryckas ner ordentligt, men antar att det löser sig med tiden när dom fylls med saker.
Bruksanvisningen hade kunnat vara tydligare.

Dom ljuger bara...

Det sägs att illamående m.m. ska vi bli bättre från och med vecka 12. Nu har jag precis gått in i vecka 14 och jag tycker att det bara blir värre och mat i allmänhet blir bara äckligare för varje dag som går. Dessutom läste jag någonstans att kissnödigheten ska minska lite nu. Pfft, jag har ju precis BÖRJAT bli mer kissnödig den här veckan... För att inte tala om nästäppan som jag haft i säkert minst 4 veckor nu.

MVC

Idag har jag varit på andra besökt på MVC. Förra gången pratade vi mest och fick information, idag var det dags för provtagning. Blodtryck, blodvärde, blodsocker och urinprov - alltihop var så bra det kan vara i princip, så skönt att få höra! Sen återstår svar på blodproverna men dom är jag inte orolig för.
 
Bara att invänta rutinultraljudet i slutet av februari :)
 
Våran skrutt på det tidiga ultraljudet v. 8+3. 18,1 mm kort.

Graviditeten

Graviditetstestet tog jag den 22 november, då var mensen 5 eller 6 dagar försenad har jag för mig och jag hade samma inställning som vanligt. "Jahapp, nu har min kropp fuckat upp igen". Så var det dock inte. På skakiga ben gick jag ut från toaletten och ropade (vet inte om jag kan kalla det ropa, rösten var inte så stabil) till D som fortfarande låg kvar i sängen - "älskling, det är två streck på testet, men det har inte gått 5 minuter än". Resultatet ändrade sig inte efter dom där 5 minuterna :)
 
Det tog en hel evighet innan jag blev kissnödig igen så att jag kunde ta det andra testet som fortfarande låg kvar i förpackningen, men tillslut så... och även det var positivt!
 
Hur mår jag då? Överlag så mår jag ganska bra, men mat är inte lika gott längre och jag är illamående till och från. Värst på morgonen och eftermiddag/kväll. Förmiddagarna känner jag mig precis som vanligt. På vardagarna innan jobbet händer det att jag kräks, men det är bara för att jag duschar innan jag äter frukost. Kanske får börja ta det i omvänd ordning? Utöver det så är jag bara väldigt, väldigt trött.
 
 
 
 

En positiv nyhet

 

Texas

Lille Texas blev bara två år gammal. I slutet av september 2014 åkte vi in till Strömsholm eftersom han började kissa inne och det visade sig att han hade fullt med grus i urinblåsan och urinledaren. Eftersom vi redan hade spenderat närmare 10.000 kr på honom så täckte inte försäkringen att göra flertalet spolningar för att lösa problemet så vi fick säga adjö.